Clarion Hotel® Post skapar Samarbete mellan Innovativa Yrkeskvinnor på VRÅ

September 2023 - Clarion Hotel® Post i Göteborg samarbetar med konstnären Fanny Gentle och Mothers in Residence (MiR) för att främja arbetsmiljön för kvinnor inom kockyrket. Detta partnerskap syftar till att skapa ett forum där yrkeskvinnor kan diskutera och utbyta idéer för att lösa gemensamma utmaningar.

Clarion Hotel® Post, i samverkan med Sofia B Olsson och hennes samhällsinitiativ 'VRÅ x Reframing,' har engagerat sig i att förbättra arbetsvillkoren för kvinnor inom kockyrket. Som en del av detta arbete strävar man nu efter att skapa mötesplatser för yrkeskvinnor som står inför liknande utmaningar. Detta initiativ inkluderar en kvällsevenemang i samarbete med Mothers in Residence (MiR), en ideell förening baserad i Göteborg som stöder konstnärer som är mödrar.

På torsdag kommer en workshop att äga rum på Clarion Hotel® Post och VRÅ, där 20 inbjudna kvinnor kommer att delta. Målet med kvällen är att etablera en plattform där representanter från de två branscherna kan mötas, diskutera, samarbeta och dela idéer. Workshopen genomförs i samarbete med Mothers in Residence och leds av konstnären och designern Fanny Gentle.

Det här evenemanget är det första i en serie som Sofia B Olsson kommer att arrangera. Syftet är att bjuda in innovativa yrkeskvinnor till VRÅ för att belysa deras arbete och samarbete samt skapa en ny gemenskap.

Sofia B Olsson, Operations Manager på VRÅ, uttryckte sin förväntan inför evenemanget: "Våra branscher står inför liknande utmaningar när det gäller kvinnors arbetsvillkor, och vi vill samarbeta för att förändra och förbättra dessa villkor. Jag ser fram emot diskussioner och kreativa förslag om hur vi tillsammans kan tackla de utmaningar vi står inför."

Mothers in Residence är ett konstnärligt community-projekt som fokuserar på att utforska nya idéer och samarbeten som hjälper konstnärer att balansera sitt yrkesliv med moderskap. De har skapat lokala residensprogram och nätverk för att stödja konstnärer som behöver navigera karriären under småbarnsåren eller efter utmanande familjeförhållanden.

Anna-Maria Hedman, grundare av MiR, kommenterade samarbetet: "På Morsdag 2023 blev Mothers in Residence tilldelade det prestigefyllda Ulla-Britt Henrikssons kulturstipendium, vilket möjliggjorde vårt första internationella residens med Fanny Gentle, en konstnär och illustratör från New York. Samarbetet med Clarion Hotel® Post skapar en spännande koppling mellan konst och kommersiell verksamhet, där båda parter deltar med äkta entusiasm. Vi ser verkligen fram emot detta!"

Fanny Gentle, en konstnär, illustratör och designer baserad i Brooklyn, New York, kommer att vara konstnärlig resident i Göteborg i två veckor och ser fram emot möjligheterna under sitt vistelse.

Fanny Gentle delar sin entusiasm: "Jag vill gestalta städer och upplevelser. I dessa digitala tider, där konstnärer står inför osäkerhet om vår roll, vill jag belysa mina personliga upplevelser av mänsklighetens dagar, möten, smaker, dofter och intryck från en stad och dess människor. Som konstnär blomstrar jag i en miljö som utmanar och inspirerar mig. Jag kan sitta i en hotellobby en hel dag bara för att iaktta människor; det är något speciellt med atmosfären när man är på resande fot. Residenset i Göteborg kommer att erbjuda mig den perfekta ramen för att fördjupa mig i min kreativa process och utvidga mina kulturella intryck."

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Andra artiklar om

Samarbeten