Hantverksbageriet Gateau öppnar på Arlanda i höst - Nya Matupplevelser för Resenärer

Stockholm Arlanda Airport kommer att lysa upp med ännu fler spännande butiker och restauranger i höst när den första etappen av Marknadsplatsen står klar. En av de nya tillskotten är Gateau, ett hantverksbageri med en fransk touch, som kommer att erbjuda resenärerna en klassisk premiumfika.

I början av sommaren öppnade en modern säkerhetskontroll i Terminal 5 på Arlanda, och nu i anslutning till den skapas den nya Marknadsplatsen. Med en nordiskt inspirerad design och en total kommersiell yta på 11 000 kvadratmeter kommer Marknadsplatsen att öppna stegvis, med den första fasen som inleds under andra halvan av 2023. Den fullständiga utformningen av Marknadsplatsen förväntas vara färdig i samband med årsskiftet 2024/2025.

Matupplevelsen på flygplatsen har en avgörande inverkan på den övergripande resenärsupplevelsen. På Marknadsplatsen och i gateområdena kommer ett varierat urval av restauranger och kaféer att etableras och anpassas för dagens och framtidens resenärer. Fokus kommer att ligga på att erbjuda en bredd av alternativ som passar alla plånböcker. Resenärerna kommer att kunna njuta av smaker från olika delar av världen samt från lokala svenska och nordiska aktörer.

Ett flertal nya butiks-, restaurang- och kafékoncept har tidigare presenterats för Arlanda, och nu kompletteras dessa med det svenska hantverksbageriet Gateau. Gateau bjuder resenärerna på en upplevelse av premiumfika med ett sortiment som inkluderar bröd, bullar och tårtor. Med anor från 1937 är Gateau ett hantverksbageri där traditionella franska recept används vid bakningen. Idag finns Gateau på ett trettiotal platser i Sverige. På Arlanda kommer fyra nya enheter att öppna – en på Marknadsplatsen, en i Terminal 5 gateområde F, en i Terminal 2 och en i SkyCity.

"Det har varit viktigt för oss att säkerställa ett brett prisutbud där upplevelsen av hög kvalitet och god valuta för pengarna prioriteras. Vi vill även lyfta fram den svenska fikakulturen, och där kan Gateau göra en positiv insats. Här erbjuds svenska fikaprodukter av hög kvalitet," säger Charlotte Ljunggren, Direktör för Marknad och försäljning på Swedavia.

Bakom Gateau på Arlanda står SSP, som kommer att driva det Fazer-ägda Gateau genom franchise. SSP driver redan ett flertal restauranger på Arlanda och på flygplatser runt om i världen. Under sommaren har SSP även öppnat restaurangen Craft & Draft och Cornelius Coffee samt en kiosk på Luleå Airport, och planerar att öppna fyra nya koncept – Fika & Kiosk, Bistro & Bar, Husman samt kiosken WHSmith på Malmö Airport.

"Under våra många år i Sverige har vi byggt starka relationer med Swedavia över hela landet. Vi vet att resenärerna efterfrågar genuina lokala upplevelser när de reser, och dessa nya koncept ger dem en äkta möjlighet att ta del av den svenska mat- och dryckeskulturen," säger Björn Olsson, VD på SSP.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Andra artiklar om

Expansion