Medieprofil Michael Porseryd Tar Över Som VD för Svenska Brasserier

Efter att ha varit VD för SF Studio, med en imponerande bakgrund inom media- och underhållningsbranschen, tar Michael Porseryd nu på sig en ny roll som VD för krogkoncernen Svenska Brasserier. Den välkända koncernen äger och driver några av de mest framstående restaurangerna i Sverige, inklusive Sturehof och Riche.

Porseryd har tidigare varit chef för MTG Publishing (senare Viaplay) och har även haft ledande befattningar inom film- och tv-produktion vid Metronome och Endemol. Under sina sex år som VD för SF Studio, har Porseryd byggt upp en imponerande erfarenhet och en djup förståelse för branschen.

Detta steg in i restaurangvärlden är inte bara en förändring av bransch för Porseryd, utan också en möjlighet att utnyttja de kunskaper och erfarenheter han samlat inom mediebranschen och applicera dem på en ny utmaning.

Porseryd kommer att ta över rollen som VD från Niklas Johansson, som har lett Svenska Brasserier som VD i sex år. Under Johanssons ledning har företaget uppnått framgångar och vuxit i anseende i den konkurrenskraftiga restaurangbranschen.

I en kommentar beskriver Porseryd sitt nya uppdrag som en "stor ära" och ser fram emot att bygga vidare på det arbete som redan har gjorts. Han betonar också de likheter han ser mellan medie- och underhållningsbranschen och den gastronomiska världen. Båda kräver en djup förståelse för kundens preferenser, förmågan att skapa unika upplevelser och en stark strävan efter kvalitet.

Matilda Jackson, styrelseordförande för Svenska Brasserier och dotter till grundaren PG Nilsson, uttrycker sin tacksamhet till avgående VD Niklas Johansson för hans hårda arbete, särskilt under de utmanande tiderna under pandemin. Hon ser fram emot att välkomna Porseryd och är övertygad om att hans erfarenhet och kompetens kommer att föra Svenska Brasserier till nya framgångar.

Svenska Brasserier har en imponerande portfölj av restauranger som inkluderar Sturehof, Riche, Riche Fenix, Tommy Myllymäkis lyxkrog Aira, Teatergrillen, Taverna Brillo, Ulriksdals värdshus och Luzette. Med Porseryds gedigna bakgrund och vision kommer Svenska Brasserier förhoppningsvis fortsätta att vara en framstående aktör inom den svenska restaurangscenen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Andra artiklar om

Karriär