Steam Hotel Nominerat till Det Stora Turismpriset – En Västeråsisk Framgångssaga

Det Stora Turismpriset, som betraktas som en av Sveriges mest prestigefyllda utmärkelser inom besöksnäringen, firar sitt 30-årsjubileum i år. Tillväxtverket och Sveriges Kommuner och Regioner är de organisationer som delar ut detta pris. Idag har det blivit känt att Steam Hotel är en av de nominerade. Hotellet öppnade sina dörrar 2017 och har lyckats locka 150 000 besökare årligen, med 450 medarbetare från 70 olika nationaliteter och en imponerande beläggningsgrad på 96%. Ett framgångsrikt samarbete med staden, lokala företagare och en långsiktig satsning på underhållning, evenemang, sport, musik och mat har bidragit till att öka intresset år efter år.

Felix Fuchs, VD för Steam Hotel, delar sin glädje över nomineringen: "Vi är oerhört stolta över att bli nominerade till Det Stora Turismpriset. Steam Hotel är resultatet av hårt arbete och dedikationen från vårt fantastiska team och nomineringen är bland annat en hyllning till deras passion och engagemang. Platsen Västerås har definitivt varit en perfekt match för oss och vi ser fram emot att fortsätta vår resa och erbjuda våra gäster ögonblick att minnas för resten av livet."

Steam Hotel har snabbt blivit en av Västerås mest framstående destinationer sedan sin öppning 2017. Trots utmaningarna som pandemiåren medförde, har hotellet haft upp till 150 000 övernattande gäster per år, en beläggning på i genomsnitt 96%, ökande intäkter varje år och en prognos som pekar på en omsättning på 400 miljoner kronor under 2023. Med över 450 medarbetare från 70 olika nationaliteter är Steam Hotel också en betydande arbetsgivare i regionen.

Felix Fuchs tillägger: "Det fina samarbetet med staden, kommunen och små och stora entreprenörer i vårt område är nyckeln. Vi är måna om att skapa mervärde för staden."

Vinnaren av Det Stora Turismpriset kommer att tillkännages vid en prisutdelning den 6:e december i år.

Om Steam Hotel:

Steam Hotel är en unik och ikonisk destination i Västerås, Sverige. Hotellet kombinerar industriell historia med modern lyx och har blivit en populär plats både för lokalinvånare och internationella besökare. Med sina många faciliteter och nytänkande inom gästfrihet har Steam Hotel blivit en hyllad destination inom svensk turism. Här finns bland annat en poolklubb, takrestaurangen Locavore, en lekplats med pingis, biljard och shuffleboard, karaoke rum, stora mötes- och evenemangslokaler samt restaurangerna Chamberlin Grill och Di Sopra.

Om Det Stora Turismpriset:

Stora Turismpriset har delats ut sedan 1993 och varje län nominerar en kandidat genom den regionala turismorganisationen. Priset tilldelas av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Årets prisutdelning äger rum den 6 december på Münchenbryggeriet, Stockholm, i samband med den nationella konferensen "Besöksnäringen på agendan". Vinnaren bedöms utifrån tre kriterier:

  1. Nytänkande och innovativ utveckling inom besöksnäringen.
  2. Metodisk och målmedveten utveckling av en hållbar verksamhet.
  3. Utveckling, spridning och delning av nya färdigheter och kunskaper som stärker besöksnäringen.

För mer information, vänligen kontakta:

Felix Fuchs, VD Steam Hotel

E-post: felix@steamhotel.se

Telefon: 0703-013396

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Andra artiklar om

Expansion